rozmiar czcionki: A | A | A


Oznaczenie "Produkt Polski"

Dodano: 03-09-2019

Aby ułatwić konsumentom identyfikację produktów wytworzonych z polskich surowców, w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi opracowano znak „Produkt polski” i zasady jego stosowania. Zgodnie z ustawą o zmianie ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych produkty opatrzone tą informacją muszą być wyprodukowane z surowców wytworzonych na terenie Polski z tym, że w produktach przetworzonych dopuszcza się użycie importowanych składników (np. przypraw, bakalii) w ilości do 25% masy tych...

[więcej]

XII Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD & VIII Targi Ekologicznego...

Dodano: 11-07-2019

Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego organizuje stoisko promocyjne Województwa Dolnośląskiego podczas XI edycji Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD, które odbędą się w terminie 18-20.10.2019 r. w Łodzi.

[więcej]

Nabór Wystawców - Targi Smaki Regionów 2019 w Poznaniu

Dodano: 11-07-2019

Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego organizuje stoisko promocyjne Województwa Dolnośląskiego podczas Targów „Smaki Regionów”, które odbędą się w dniach 28-30.09.2019 r. na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.

[więcej]

Podróż studyjna w ramach realizacji Odnowy Dolnośląskiej Wsi

Dodano: 19-06-2019

25-28 lipca 2019r. Wsie tematyczne województwo lubelskie

[więcej]

XIX Edycja Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

Dodano: 18-06-2019

Przetwory mięsne, owocowe, warzywne, produkty mleczne, zbożowe, cukiernicze, miody i napoje – w tych kategoriach dolnośląscy producenci zgłosili do konkursu 42 produkty.

[więcej]

Regionalna edycja konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”

Dodano: 17-04-2019

Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego i Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego serdecznie zapraszają do udziału w XIX edycji wojewódzkiego etapu ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” na najlepszy regionalny produkt żywnościowy.

[więcej]