Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego, Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, Dolnośląska Izba Rolnicza, Pasaż Grunwaldzki, Partner konkursu Związek Województw RP zapraszają do udziału w XVII edycji wojewódzkiego etapu ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną Dolnego Śląska.
[więcej]Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego organizuje stoisko promocyjne Województwa Dolnośląskiego podczas Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD, które odbędą się w dniach 13-15 października 2017 r. w Łodzi.
[więcej]W Piotrowicach koło Chojnowa odbyła się XXII Wystawa Zwierząt Hodowlanych. Wydarzenie połączone było z XXXVII Dniami Otwartymi Doradztwa Rolniczego oraz Piknikiem Drobiowym. Wystawa co roku gromadzi kilka tysięcy odwiedzających.
[więcej]W dniu 3 czerwca podczas Festiwalu „Europa na Widelcu” na wrocławskim rynku z rąk Pana Pawła Czyszczonia Dyrektora Wydziału Obszarów Wiejskich będącego Regionalnym Koordynatorem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego certyfikaty oraz logo Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska odebrało 10 dolnośląskich przedsiębiorstw.
[więcej]Konkurs organizowany jest przez Biuro Promocji Miasta i Turystyki Urzędu Miejskiego Wrocławia oraz Polską Akademię Smaku.
[więcej]Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego organizuje stoisko promocyjne Województwa Dolnośląskiego podczas Targów „Smaki Regionów”, które odbędą się w dniach 23-26.09.2017 r. (sobota-wtorek) na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.
[więcej]Województwo Dolnośląskie już po raz dziewiąty zaprezentowało swoja ofertę na Międzynarodowych Targach Turystyki Wiejskiej i Agroturystyki AGROTRAVEL 2017.Targi odbyły się w Kielcach w dniach 7-9 kwietnia br.
[więcej]