W dniu 3 czerwca podczas Festiwalu „Europa na Widelcu” na wrocławskim rynku z rąk Pana Pawła Czyszczonia Dyrektora Wydziału Obszarów Wiejskich będącego Regionalnym Koordynatorem Sieci Dziedzictwa Kulinarnego certyfikaty oraz logo Dziedzictwa Kulinarnego Dolnego Śląska odebrało 10 dolnośląskich przedsiębiorstw.
[więcej]Konkurs organizowany jest przez Biuro Promocji Miasta i Turystyki Urzędu Miejskiego Wrocławia oraz Polską Akademię Smaku.
[więcej]Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego organizuje stoisko promocyjne Województwa Dolnośląskiego podczas Targów „Smaki Regionów”, które odbędą się w dniach 23-26.09.2017 r. (sobota-wtorek) na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich.
[więcej]Województwo Dolnośląskie już po raz dziewiąty zaprezentowało swoja ofertę na Międzynarodowych Targach Turystyki Wiejskiej i Agroturystyki AGROTRAVEL 2017.Targi odbyły się w Kielcach w dniach 7-9 kwietnia br.
[więcej]Konkurs w naszym Województwie organizowany jest już po raz dziewiąty i jest jedną z form wsparcia jakie Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego oferuje społecznościom lokalnym uczestniczącym w Odnowie Dolnośląskiej Wsi. Tegoroczna edycja Konkursu zorganizowana zostanie w IV kategoriach:1. „Najpiękniejsza Wieś”2. „Najpiękniejsza Zagroda”3. „Najlepsze przedsięwzięcie Odnowy Wsi”4. „Najlepszy start w Odnowie...
[więcej]Jeśli jesteś beneficjentem Funduszy Europejskich i zrealizowałeś ciekawy projekt, już dziś możesz zgłosić się do akcji "Dni Otwarte Funduszy Europejskich"! Wystarczy, że od 18 do 21 maja br. otworzysz swoją siedzibę, albo udostępnisz za darmo lub ze zniżką, to co oferujesz na co dzień.Dołącz swój pomysł do prawie 1000 wydarzeń w całej Polsce. Relacje z najciekawszych projektów pokażemy w mediach. Obejrzyj także wideorelację z porzedniej edycji! Zgłoszenia zbieramy do 18 kwietnia....
[więcej]Województwo Dolnośląskie wpisało na listę produktów tradycyjnych, prowadzoną przez Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi, kolejne dwa specjały kulinarne. Tym samym Dolny Śląsk promuje już 48 produktów tradycyjnych, a każdy z nich stanowi świadectwo zachowania ponad 25-letniej tradycji produkcji, jest elementem tożsamości społeczności lokalnej oraz należy do dziedzictwa kulturowego regionu z którego pochodzi. Oznacza to, że produkty i potrawy są przygotowywane z tradycyjnych składników lub zgodnie z...
[więcej]