Przetwory mięsne, owocowe, warzywne, produkty mleczne, zbożowe, cukiernicze, miody i napoje – w tych kategoriach dolnośląscy producenci zgłosili do konkursu 33 produkty.
[więcej]Wydział Obszarów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Dolnośląskiego w dniach 20-23.09.2018r. organizuje podróż studyjną do Ekomuzeów w woj. podkarpackim, której celem jest wymiana doświadczeń w zakresie tworzenia i ich funkcjonowania. W trakcie czterech dni pobytu uczestnicy będą mieli okazję zapoznać się z ofertą kilku Ekomuzeów oraz zagród edukacyjnych, w tym min. z budowaniem oferty turystycznej w oparciu o lokalne zasoby, modelem tworzenia oferty tematycznej od wizji...
[więcej]Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego organizuje stoisko promocyjne Województwa Dolnośląskiego podczas XI edycji Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Naturalnej NATURA FOOD, które odbędą się w terminie 12-14.10.2018 r. w Łodzi.
[więcej]Dnia 21 czerwca 2018 roku we Wrocławiu odbyła się Międzynarodowa Konferencja pt. „Promocja Produktów Regionalnych” organizowana przez Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego. Celem Konferencji było poznanie działań marketingowych związanych z produktami regionalnymi w Saksonii i Brandenburgii oraz prezentacja podjętych działań na Dolnym Śląsku.
[więcej]2 czerwca 2018 roku przywitaliśmy 5 nowych Uczestników Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego: Pensjonat "Alpejski Dwór" z Międzygórza, Wyrób Wędlin Naturalnych "Pod Bukami" z Obornik Śląskich, Zakład Przetwórstwa Mięsnego Jerzy Gawrycki z Bielawy, „Raj Pstrąga” ze Stronia Śląskiego, Gospodarstwo Pasieczne Elżbieta Malinowska z Ciepłowodów.
[więcej]Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego serdecznie zaprasza do udziału w Międzynarodowej Konferencji pt. „Promocja Produktów Regionalnych”. Gościć podczas tego wydarzenia będziemy przedstawicieli z Saksonii oraz Brandenburgii, którzy przedstawią nam swoje działania marketingowe.
[więcej]Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego i Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego serdecznie zapraszają do udziału w XVIII edycji wojewódzkiego etapu ogólnopolskiego konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów” na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną Dolnego Śląska.
[więcej]