Ruszamy z nowym projektem dla producentów regionalnej żywności, restauratorów i szefów kuchni!
21.11.2025 08:47
Celem projektu „Z pola na dolnośląski stół” jest wzmocnienie lokalnego rynku gastronomicznego i promocja regionalnych produktów z Dolnego Śląska. Projekt został stworzony z myślą o producentach, restauratorach i szefach kuchni. Skupimy się na: wspieraniu jakości i lokalności produktów, skracaniu łańcucha dostaw i promowaniu zrównoważonych praktyk, edukacji mieszkańców w zakresie zdrowego, ekologicznego odżywiania, budowaniu trwałej sieci współpracy między producentami a gastronomią.
26 listopada o 10:00 w Concordia Design we Wrocławiu (Wyspa Słodowa 7) rozpocznie się pierwsze wydarzenie w ramach tej inicjatywy, które stworzy przestrzeń do realnej współpracy pomiędzy producentami regionalnej żywności, restauratorami i szefami kuchni z Dolnego Śląska.
Spotkanie jest skierowane dla osób, które:
- chcą nawiązać nowe relacje biznesowe,
- poszukują lokalnych dostawców lub odbiorców,
- budują w swoich restauracjach menu oparte na lokalnej żywności wysokiej jakości,
- są otwarte na wymianę doświadczeń i długofalową współpracę.
Podczas wydarzenia:
- zaprezentujemy założenia projektu,
- umożliwimy producentom przedstawienie oferty,
- stworzymy przestrzeń do rozmów, kontaktów i inspiracji,
- rozpoczniemy budowę sieci współpracy „od pola na dolnośląski stół”.
Projekt jest dofinansowany ze środków Unii Europejskiej w ramach schematu II pomocy technicznej Planu Strategicznego dla Wspólnej Polityki Rolnej na lata 2023-2027.
Zgłoszenia prosimy wysłać na adres mailowy: kontakt@d-pr.pl
Zachęcamy również do pobrania e-booka, który powstał w ramach projektu.














