W dniach 11-13 października 2013 roku w Łodzi odbyły się VI Targi Naturalnej Żywności Natura Food.
[more]Informacje dotyczące rozliczenia przyznanej pomocy na realizację zadań w ramach konkursu „Przedsięwzięcia promujące ideę Odnowy Wsi”
[more]Stadion Centralnego Ośrodka Sportu w Spale okazał się w tym roku szczęśliwym miejscem dla województwa lubelskiego. W czasie Dożynek Prezydenckich, wieniec pochodzący z gminy Garbów wygrał konkurs na najładniejszy wieniec dożynkowy o nagrodę Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej. Drugie miejsce zajęło województwo śląskie, a trzecie - podkarpackie. Dolny Śląsk reprezentował wieniec z Chwalibożyc w gminie Oława, który okazał się najpiękniejszy w czasie dożynek wojewódzkich w Juszczynie - 8...
[more]Szkolenia dla przedstawicieli grup odnowy wsi 4-5 października 2013r. i 18-19 października 2013r. Hotel – Restauracja „Chata Karczowiska” w Karczowiskach Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego – Wydział Obszarów Wiejskich organizuje dwa dwudniowe szkolenia dot. rozliczania projektów oraz budowanie i zarządzanie zespołem.Szkolenia skierowane są do przedstawicieli grup odnowy wsi, które przeszły już warsztaty dot. opracowania sołeckich strategii rozwoju i posiadają taką...
[more]Zachęcamy uczniów szkół podstawowych i gimnazjalnych do wzięcia udziału w konkursie plastycznym „Rysuję PROW 2007-2013-II edycja. Celem konkursu jest promocja działań wdrażanych przez Samorząd Województwa Dolnośląskiego w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007-2013 (PROW 2007-2013). Konkurs adresowany jest do uczniów dolnośląskich szkół podstawowych i gimnazjalnych zlokalizowanych w gminach realizujących projekty w ramach działań PROW 2007-2013 wdrażanych przez Samorząd...
[more]Piąta edycja „PRZYJAZNA WIEŚ” na najlepszy projekt w zakresie infrastruktury realizowany na terenach wiejskich przy wsparciu środków unijnych
[more]W sobotę 24 sierpnia br. zapraszamy wszystkich koneserów dobrego smaku do Pasażu Grunwaldzkiego, gdzie o miano „najlepszego regionalnego produktu żywnościowego” oraz „najlepszego dania i potrawy regionalnej” rywalizować będą lokalni producenci, koła gospodyń wiejskich, gospodarstwa agroturystyczne, a także restauratorzy.
[more]