rozmiar czcionki: A | A | A

Sejmik przyjął budżet Dolnego Śląska na rok 2020

Dodano: 19-12-2019 11:58

Większe o ponad 131 milionów złotych dochody województwa i nadwyżka budżetowa sięgająca niemal 30 milionów złotych – Sejmik przyjął budżet Dolnego Śląska na rok 2020. Nasz region jest jedynym województwem w Polsce bez deficytu budżetowego.

[więcej]

Otwarcie zrewitalizowanej Palmiarni w Wałbrzychu. Program INTERREG V-A Republika Czeska – Polska...

Dodano: 18-12-2019 12:52

17 grudnia 2019 r. nastąpiło uroczyste otwarcie zrewitalizowanej zabytkowej Palmiarni w Wałbrzychu. Remont realizowany był w ramach projektu „Z tropiku do tropiku na czesko-polskim pograniczu”

[więcej]

Wyniki ostatniego naboru w Programie Interreg Europa Środkowa

Dodano: 18-12-2019 08:30

Komitet Monitorujący Program Interreg Europa Środkowa zatwierdził do dofinansowania 9 nowych projektów w ostatnim naborze w ramach Programu.

[więcej]

Tradycyjne stoły wigilijne w Pasażu Grunwaldzkim

Dodano: 18-12-2019 08:10

15 grudnia w Pasażu Grunwaldzkim we Wrocławiu odbyła się prezentacja dolnośląskich stołów wigilijnych. Wystawa, która ma za zadanie promować tradycyjne polskie produkty i zwyczaje wigilijne, została zorganizowana z okazji zbliżających się świąt. W uroczystym otwarciu uczestniczył wicemarszałek Grzegorz Macko.

[więcej]

Tradycyjne Stoły Wigilijne 2019

Dodano: 17-12-2019 15:01

Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego wspólnie z Oddziałem Regionalnym Agencji Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa oraz partnerami zorganizował Prezentację „Tradycyjnych Stołów Wigilijnych” w dniu 15 grudnia br. w Pasażu Grunwaldzkim we Wrocławiu.

[więcej]

Ruszył konkurs na projekty dedykowane osobom z niepełnosprawnościami

Dodano: 17-12-2019 11:19

1,6 miliona złotych trafi w ciągu najbliższych 2 lat do osób z niepełnosprawnościami. Dofinansowane zostaną projekty dotyczące usług asystenckich i przerwy wytchnieniowej. Szczegóły przekazał dziś podczas konferencji prasowej wicemarszałek Marcin Krzyżanowski.

[więcej]

Materiały z konferencji „Wykorzystuję – nie marnuję!” zrównoważona konsumpcja żywności elementem...

Dodano: 16-12-2019 13:50

Według szacunków w Polsce co roku marnuje się około 9 mln ton żywności. W przeliczeniu na statystycznego Polaka daje to 235 kg jedzenia rocznie. O tym jak poradzić sobie z tym wyzwaniem i jak sami możemy ograniczyć marnowanie żywności dyskutowaliśmy na konferencji „Wykorzystuję – nie marnuję!” zrównoważona konsumpcja żywności elementem transformacji w kierunku gospodarki obiegu zamkniętego. Wydarzenie zostało zorganizowane przez Wydział Rozwoju Gospodarczego w ramach działań projektu CircE – Eur

[więcej]