Klimatycznie, muzycznie, nastrojowo - tak jest w Łomnicy podczas festiwalu ,,Z Gitarą na Stoku". Kto jeszcze nie był na tej imprezie, a jest koneserem dobrego brzmienia i niebanalnych słów, musi koniecznie wybrać się 9 i 10 września na łomnicki stok. Mile widziane koce i karimaty.
[więcej]Zapraszamy w dniu 26 października 2011r. do udziału w VIII Polsko -Saksońskim Forum Gospodarczym pn.:" Współpraca dwustronna w samym sercu Europy" UWAGA: LISTA UCZESTNIKÓW NA FORUM JEST JUŻ ZAMKNIĘTA
[więcej]Chcesz skutecznie opanowywać stres i tremę podczas wystąpień? Chcesz świadomie wywierać profesjonalne wrażenie na odbiorcach prowadzonych przez Ciebie prezentacji, spotkań i wystąpień publicznych?
[więcej]Dożynki Wojewódzkie to podziękowanie za udane plony i podsumowanie całorocznej pracy, a jednocześnie barwna impreza plenerowa dla całej rodziny. Na miejsce tegorocznego świętowania wybrano Kondratowice w powiecie strzelińskim. Oprócz marszałka Sejmu Grzegorza Schetyny, radcy generalnego ministerstwa rolnictwa Marii Zwolińskiej i hejtmana kraju libereckiego Stanislava Eichlera, w imprezie uczestniczyli przedstawiciele samorządu województwa dolnośląskiego: marszałek Rafał Jurkowlaniec, wicemarszał
[więcej]
Dożynki Wojewódzkie to podziękowanie za udane plony i podsumowanie całorocznej pracy, a jednocześnie barwna impreza plenerowa dla całej rodziny. Na miejsce tegorocznego świętowania wybrano Kondratowice w powiecie strzelińskim. Oprócz marszałka Sejmu Grzegorza Schetyny, radcy generalnego ministerstwa rolnictwa Marii Zwolińskiej i hejtmana kraju libereckiego Stanislava Eichlera, w imprezie uczestniczyli przedstawiciele samorządu województwa dolnośląskiego: marszałek Rafał Jurkowlaniec, wicemarszał
[więcej]
Produkty żywnościowe, od lat wytwarzane tymi samymi metodami i według tych samych receptur, a także potrawy stanowiące dziedzictwo kulinarne zostały zaprezentowane w Pasażu Grunwaldzkim we Wrocławiu. Można było je skosztować, zakupić, a nawet zobaczyć sposób ich przyrządzania. Wszystko w ramach regionalnych eliminacji już XI edycji ogólnopolskiego konkursu ‘Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów’. Organizatorami imprezy byli Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego, Dolnośląski Ośrod
[więcej]Produkty żywnościowe, od lat wytwarzane tymi samymi metodami i według tych samych receptur, a także potrawy stanowiące dziedzictwo kulinarne zostały zaprezentowane w Pasażu Grunwaldzkim we Wrocławiu. Można było je skosztować, zakupić, a nawet zobaczyć sposób ich przyrządzania. Wszystko w ramach regionalnych eliminacji już XI edycji ogólnopolskiego konkursu ‘Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów’. Organizatorami imprezy byli Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego, Dolnośląski Ośrod
[więcej]